Jos Jari valitaan, mitä hän tekee ensimmäiseksi?

Tein YLEn vaalikoneeseen oheisen 30s videon aiheesta ”Jos minut valitaan, mitä teen ensimmäiseksi?”

Pragmaatikkona olisin halunnut vastata jotain lakonista, kuten ”osallistun koulutukseen ja valtuustoryhmän kokoukseen”. Järki kuitenkin sanoo, että äänestäjä ei sellaista vastausta halua.

Videossa kuvaan kolmen kohdan listan asioista joita lähden edistämään ensimmäiseksi ja joiden kanssa työskentelen myös viimeiseksi.

1. Kaupunkilaisia tulee kuunnella, ei pelkästään kuulla. Kaupungin päätöksenteko, virkamiesvalmistelu ja kuntalaisten huolenaiheet ovat alkaneet huolestuttavasti eriytyä. Lähidemokratiatoimikunnan puheenjohtajuus on ollut näköalapaikka tähän kehitykseen. Nyt Oulu on kehittämässä avoimen hallinnon käytänteitä uuden kuntalain mukaisesti. Tätä kehitystä haluan olla itsekin mukana tukemassa.

2. Terveet ja asialliset peruspalvelut alueilla. Tällaisia palveluita ovat niin varhaiskasvatus kuin peruskoulukin puhumattakaan lähiliikunnasta. Myös katuverkoston tulee olla alueilla kunnossa. Perustason takaamiseen sitoudun, mutta lukioverkoston tulevaisuuden takuumieheksi en lähde. Näen että OSEKK/OAMK muuttokuviot tulevat vielä tähän asiaan voimakkaasti vaikuttamaan.

3. Kaavoituksen on edistettävä tiivistyvää kaupunkirakennetta ja olemassaolevien alueiden täydennysrakentamista. Kannatan hillittyä kaupungin laajentamista olemassaolevan rakenteen sisällä. Ympäristölle vahingollinen toiminta tulee saattaa kaavamääräysten mukaiseksi, tällaista toimintaa harjoitetaan esim. oululaisten jätevesilietteiden kompostoinnin kohdalla.

Nämä asiat ovat enemmän tai vähemmän teemoja jotka otan listalleni heti aloittaessani valtuutettuna.

About Jari Laru