Kuusamontien varren asukkailla on oikeus kunnallisiin palveluihin

Toukokuussa 2012 Kaleva julkaisi Korvensuoran asukasyhdistyksen puheenjohtajan kanssa kirjoittamani mielipiteen otsikolla ” Uimahalli ei riitä täyttämään Koillisen suunnan palvelutyhjiötä”. Kirjoituksessamme kuvasimme kuinka kuusamontien suunnalle ollaan valmiita sijoittamaan erilaisia jätteidenkäsittelyyn liittyviä toimintoja, mutta kaupalliset ja kunnalliset palvelut tuntuvat kiertävän alueemme kaukaa.

Tilanne on entisestään pahentunut keväästä 2012. Korvensuoran kolmekymmenvuotinen taistelu oman yläkoulun puolesta johti hankesuunnitelmaan saakka, mutta sitten Oulun kaupunki kyseenalaisti koulun tarpeellisuuden uudelleen. Asiasta tullaan päättämään kunnallisvaalien jälkeen osana palveluverkkosuunnitelmaa. Jäälin laivakankaan ylä-asteen saaminen kesti myös kymmeniä vuosia, joten Korvensuoran asukkaiden tuntemuksiin on helppo yhtyä.

Jääliläiset puolestaan saivat lukea palvelutasonsa heikentymisestä paikallislehti Rantapohjasta 18.10.2012. Uutisen perusteella neuvolapalvelut ja hammashoito lakkaavat Jäälistä vuodenvaihteessa vuokrasopimusten päättyessä. Poliittiset päättäjät äänestivät vuonna 2011 palveluiden säilyttämisen puolesta, mutta viranhaltijat ovat silti noudattaneet Kiimingin kunnanvaltuuston vuonna 2009 tekemää säästösuunnitelmaa, jossa palvelut lakkaavat alueeltamme.

Sekä Jäälissä että Korvensuoralla olemme todistamassa näytelmää, jossa heikoimmat eli lapset, nuoret ja vanhukset joutuvat kulkemaan palveluiden äärelle pitkiäkin matkoja.

Oulun kaupungin heikkenevä taloustilanne ei tee tulevaisuuden näkymistä yhtään valoisempia, mutta me ”KoillisOulun” asukkaat emme enää tyydy osaamme.  Ehdotan että ryhdymme yhteistyöhön yli poliittisten- ja asuinaluerajojen saadaksemme äänemme kuuluville nyt ja tulevaisuudessa.

Taistelutahtoa ja optimismia Kuusamontien varren asukkaille!

Jari Laru, kunnallisvaaliehdokas
Jäälin asukasyhdistys ry, puheenjohtaja
Kiimingin Kokoomus ry, puheenjohtaja

About Jari Laru